Crown Home

/保養所クラウンホーム 改修計画 2013


企業の保養所の改修計画。雄大な自然に囲まれながらも、山と川までの漠とした距離感により、建物周囲の外部空間は荒涼な雰囲気をたたえていた。高さ8m、長さ50mのスクリーンを川岸に並行させ、外部空間のスケールの指標を作り出すと同時に、対岸の風景をスクリーン上にインテリア化する試み。


所在地:宮城県刈田郡
主要用途:宿泊施設
敷地面積:1,618㎡
延床面積:789㎡
構造:RC造
規模:地上2階
ランドスケープ:稲田多喜夫ランドスケープデザイン事務所​

 

A Renovation plan for a company’s recreation center.​
Despite being surrounded by magnificent nature, due to the big distances between the mountains and rivers, the external space surrounding the building had a desolate atmosphere. The intervention proposes the use of screens around the site, with an height of 8m and a length of 50m along the riverbank. These panels are an attempt to reconnect to the opposite shore of the landscape, at the same time giving a scale of its dimension.​

Location: Kariya-gun, Miyagi prefecture​
Main application: Accommodation​
Lot size: 1,618 m²​
Total floor space: 789 m²​
Structure: RC construction​
Size: 2 floors above ground​
Landscape: Inada Takio Landscape Design Office​